Final Campionat d’España de Clubs 2019

El cap de setmana del 6 i 7 de juliol de 2019 es va celebrar a Humanes de Madrid la Fase Final del Campionat d’España de Clubs. Com cada any, i des de la creació d’aquesta competició, el Club Arc Montjuïc mai ha deixat de participar-hi, sent, juntament al Pardinyes (Lleida), els dos clubs catalans que sempre han estat puntuals a la cita. Aquest any si ha afegit el Constantí (Tarragona) , qui esperem, formi a partir d’ara el trident dels CLUBS CATALANS d’elit d’Aire Lliure a les competicions estatals.

Els tres equips d’Arc Recorbat del Club Arc Montjuïc (Femení, Masculí i Mixt) havien aconseguit la classificació per la final (recordem que a la final s’envien els tres millors components de cada equip).

L’equip masculí (Arnau Peña, Pablo Mercader i Victor Delgado) era un dels favorits pel podi, però motius de força major varen fer que no es pogués desplaçar a Madrid per la final (ànims nois, l’any que ve a per totes).

El equip femení format per Magda Tajes, Ana Monzón i Cristina Manzanera van aconseguir un rendiment superior al dels entrenaments però no va ser suficient per assolir una bona posició. Al final novenes al derrotar l’equip de Boadilla. Cal remarcar que dos de les integrants de l'equip era el primer any que hi participaven, així que cal admirar el seu esforç i dedicació.

El equip mixt format per Magda Tajes i Pablo Mercader després d'obtenir durant les classificatòries de tota la temporada la setena posició van aconseguir superar totes les expectatives arribant a les semifinals, quedant-se a les portes del bronze al perdre en la lluita per la medalla amb l’experimentat equip de Arco Soto, demostrant tot i així un grandíssim rendiment.

Enhorabona a totes i tots per la temporada. L’any vinent a per totes!!

Final Campionat España de Clubs 2019 - 06 a 07/07/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Campanya “LA FAM NO FA VACANCES” - 2019.

“LA FAM NO FA VACANCES”  és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària durant l’estiu. La campanya es duu a terme coordinada pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

El Club Arc Montjuïc, conjuntament amb el Parc de Montjuïc, s’acull un any més a la campanya fent una recollida d’aliments.

Dies i horaris de recollida:

DIVENDRES 21, de 15 a 21h.

DISSABTE 22, de 17 a 21h.

DIUMENGE 23, de 8 a 14h.

Lloc: Camp Municipal de Tir amb Arc del Castell de Montjuïc

Aliments adients: Es molt fàcil, simplement quelcom com: arròs, pasta, llegums secs, oli, llet i conserves. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.

Qui rebrà els aliments? Tot el que es reculli es destinarà directament a entitats benèfiques properes que pertanyin a la xarxa d’entitats dels Bancs dels Aliments.

Gràcies per la vostra segura col·laboració.

La Fam no fa Vacances - 2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Premiat el Club Arc Montjuïc a la 16à Festa de l’Esport de Sants-Montjuïc.

El passat dimarts dia 18 de juny al vespre, va tenir lloc la XVI Festa de l’esport de Sants-Montjuïc, organitzada per Sants3Radio i EL3.CAT al Teatre de l’Esglèsia de Sant Medir, que va quedar petit per la gran afluència d’assistents, i on estaven convidats els esportistes i els seus equips.

En la primera part d’aquest acte, es va premiar la trajectòria dels diferents clubs que aquest anys celebren els seus respectius aniversaris, com és el cas del nostre club, que aquest any 2019 en fa 35.

Va recollir el premi el nostre president Jordi Falgueras, que en el seu discurs, va incidir en la trajectòria del club en aquests anys, en com amb la confiança dels nostres socis i sòcies hem esdevingut el club més gran de l’estat espanyol, però sobretot de, com el tir amb arc és un esport familiar en la que en la mateixa línia de tir es poden trobar diferents generacions de families, avis i àvies, pares i mares, fills i filles.

En el mateix acte, es va fer lliurament dels premis als esportistes i clubs del districte per la seva trajectòria i resultats obtinguts en l’últim any.

Agraïm a l’organització el premi rebut, i ens omple de motivació per a seguir treballant amb l’intenció de millorar el nostre club en les diferents esferes que el conformen.

XVI Festa de l'Esport - 18/06/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

GP Valladolid 15 i 16 de juny 2019

El passat cap de setmana  15 i 16 de juny  es va celebrar el cinquè Gran Premi d'Espanya de la temporada 2018-19, organitzat pel CLUB ARCO CLUB VALLADOLID, en el camp de atletisme del “Complejo Deportivo Ciudad de Valladolid” .

Es va poder gaudir d’una bona temperatura per poder tirar, sense cap inclemència.

En aquest GP la participació va ser  inferior al GP de Madrid pel que fa al recorbat , un total de 59 clubs,  110 arcs recorbats (38W i 72M) i 83 politges (22W i 61M) . El Montjuïc hi va participar amb 6 arquers, 5 recorbats a títol individual  i l’ equip recorbat femení “Nenitas de Montjuïc” i un arquer de compost masculí.

Aquest GP els recorbats van competir pel matí  amb els següents resultats,  Magda Tajes (510 punts), Cristina Manzanera (466 punts), Ana Monzon (382 punts),  Pablo Mercader (606 punts), Arnau Peña (606 punts). El compost Jose Manuel Muñoz va fer 642punts.

El mateix dissabte es van celebrar els 1/24 i 1/16 de final. A 1/24 de final, Pablo Mercader va passar amb un clar 6-0 al igual que Arnau Peña, Magda Tajes va tenir bye,  Cristina Manzanera va superar una eliminatòria molt disputada amb un 6-5 i Anna Monzon va caure amb un 2-6.  A 1/16 de final, en Pablo va caure amb un 4-6 molt disputat i l’Arnau va guanyar amb un 6-2. Magda va superar a Nerea López amb un 6-4 i Cristina va caure amb un 2-6 davant Adriana Martin, les noies del Montjuïc es mereixen les nostres felicitacions. A arc compost, en Jose Manuel va superar 1/24 de final amb un igualat 136-138 i caient a 1/6.

Diumenge al matí l’Arnau va superar 1/8 de final amb un 2-6 contra Jose Manuel Solera i va caure a ¼ contra Emilio Lucha. Magda Tajes va caure a 1/8.

Les “Nenitas de Montjuïc” amb 1358 punts  van quedar a la setena posició i els Xiquets de Montjuïc  amb 1798 punts ho van fer en quarta  posició.

Queden doncs finalitzats els GP, ara per davant ens espera el Campionat d’Espanya de Clubs el primer cap de setmana de juliol.

5è GRAN PREMI D’ESPANYA - 15 a 16/06/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Barcelona Archery Days 2019. La competició internacional de Tir amb Arc torna a Barcelona.

Aquest any i amb motiu del nostre 35è aniversari, el Club Arc Montjuïc va voler reprendre les competicions internacionals de tir amb arc a la ciutat de Barcelona, com ja havia tingut lloc en el passat.

Així doncs va néixer el Barcelona Archery Days. Una competició dirigida als i les atletes de tot el món de les modalitats d'Arc Recorbat i Compost.

Una oportunitat i excusa per als i les atletes d'altres països tant per conèixer i gaudir de la nostra ciutat, com la d'entrenar a les nostres encantadores instal·lacions, alhora que s'oferia l'ocasió d'interaccionar amb persones d'altres nacionalitats ampliant així les coneixences entre gents d'arreu, alhora que es podien preparar les diferents competicions que esdevindrien en les setmanes següents a diferents llocs d'Europa.

El cap de setmana de l'1-2 de Juny, el Camp Municipal de Tir amb Arc, va acollir als i les diferents atletes que van arribar de diferents llocs d'Espanya, de Sud Amèrica i de Rússia, entre altres països. Destaquem la presencia de la tiradora olímpica per España a Rio de Janeiro Adriana Martín Lázaro, el campió d’España Cesar Gómez, els espectaculars tiradors i tiradores de la Federació Russa, el salvadorenc d’arc compost Miguel Angel Veliz Jr , entre d’altres.

La jornada de dissabte es va dedicar a dur a terme entrenaments i la preparació del camp. Diumenge un camp engalanat amb les banderes dels i les participants, els va rebre per iniciar la competició. Després de la ronda classificatòria, es va dur a terme les eliminatòries on es va definir el podi. Finalment es va procedir a l’entrega de premis, per a aquesta ocasió, en metàl·lic.


Estem molt contents de l'acollida que ha tingut aquesta celebració i esperem que en pròximes edicions, puguem augmentar el nombre de participants i contribuir a fer més gran aquest nostre esport.

Fins a l'any que ve!

Barcelona Archery Days 2019 - 02/06/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

VI Tirada Medieval Club Arc Montjuïc 2019

Nou èxit de la Tirada Medieval del Club Arc Montjuïc. Un any més heu fet que hagi estat un gran dia!

Els guanyadors i guanyadores han estat segons les categories:

“Duels – Només pot quedar un”: Miriam Monfort Fernández

“Millors vestuaris”: Roger Orduña - María Gil - Alba García - Santi Gil

“Millors Arqueres i Arquers”:

·         Menors de 16 anys Femení: 1 – Edurne Ortigosa, 2 –Ariadna Jimenez.

·         Menors de 16 anys Masculí: 1 – Roger Orduña, 2 – Arnau Arques, 3 - Teo Quiroga

·         Adults Femení: 1 – Miriam Monfort, 2 – Anna Domènech, 3 – Lola Horna

·         Adults Masculí: 1 – Ramón García, 2 – Juan Ignacio Ortigosa, 3 – Carles Jimenez

Felicitats a tots i totes. Participants, acompanyants, organització i públic.

VI Tirada Medieval Club Arc Montjuïc - 26/05/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

4t GP Madrid 25 i 26 de maig 2019

El passat cap de setmana  25 i 26 de maig es celebra el quart Gran Premi d'Espanya de la temporada 2018-19, organitzat pel CLUB DE TIRO CON ARCO RITMO, en el camp de rugby del “Parque Deportivo Puerta de Hierro” .

El cap de setmana  ha estat calorós , amb una mica de vent per la tarda. 

En aquest GP la participació ha estat important , un total de 66 clubs,  146 arcs recorbats(48W i 98M), 108 politges (31W i 77M) . El Montjuïc hi participa amb 6 arquers, 6 recorbats a títol individual  i  equip recorbat femení “Nenitas de Montjuïc” i equip recorbat masculí  “Xiquets de Montjuïc”. Aquest cop no tenim representació en compost.

Aquest GP els recorbats competeixen per la tarda amb els següents resultats ,  Magda Tajes (484 punts), Cristina Manzanera (481 punts), Ana Monzon (363 punts),  Pablo Mercader (623 punts), Arnau Peña (601punts )  i Victor Delgado (574punts).

En Pablo Mercader ha de disputar un desempat per la 8ena posició del classificatori contra Carlos Iglesias, ha estat molt disputat. Tots dos han fet un 10 en la fletxa de desempat i tal i com marca el reglament tornen a tirar. Tots dos un 9, amb l’avantatge del nostre arquer per està mes propera al centre. U cop desfet el desempat comencen els 1/24 de final, Pablo Mercader te bye i passa a 1/16. Arnau Peña supera la eliminatòria amb un 6-2 i Victor Delgado cau lluitant amb un 6-4. El mateix dissabte es fan el 1/16 de final, en Pablo cau amb un 6-4 molt disputat i l’Arnau guanya amb un 6-2.

 Diumenge al matí l’Arnau no  supera 1/8 de final amb un 6-2 contra Ken Sánchez.

Las “Nenitas de Montjuïc” amb 1328 punts resten a la novena posició i els Xiquets de Montjuïc  amb 1798 punts resten en quarta  posició.

Marxem contents  i pensant amb proper GP a Valladolid.

4t GRAN PREMI D’ESPANYA - 25/05/2019 a 26/05/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

ESPECTACULAR TRIOMF DEL CLUB ARC MONTJUÏC AL “CAMPEONATO DE ESPAÑA TRADICIONAL Y DESNUDO AIRE LIBRE 2019”.

El cap de setmana del 18-19 de maig, va tenir lloc el “Campeonato de España Tradicional y Desnudo Aire Libre 2019” a la localitat de Guijuelo (Salamanca) organitzat pel Arqueros de Sol XIV  i la RFETA, amb una participació de 155 arquers i arqueres de tot Espanya.

El Club Arc Montjuïc va estar representat per dos arquers: en Fernando Aixa i en Ramón García, i una arquera: la Miriam Monfort, tots tres de la disciplina d’Arc Instintiu, amb 59 homes i 23 dones d’aquesta especialitat. Per Fernando i per Miriam va ser el seu primer Campionat d’Espanya i l’estrena va ser immillorable.

Durant la jornada de dissabte al matí es va dur a terme el round classificatori, on la Miriam va passar directament a vuitens, quedant 5a al classificatori. En Ramón i en Fernando van haver de lluitar per entrar a les eliminatòries de vuitens, i així, havent quedat 13è i 24è respectivament al classificatori, els dos van guanyar els seus enfrontaments de vint-i-quatrens i de setzens de finals. Pel club ja era tot un èxit. Els tres representants eren, tots, entre els 16 millors d’Espanya. Els esperava les eliminatòries finals de diumenge.

Un diumenge que malgrat les previsions de pujada de temperatures es va llevar assolellat però amb aire fred, el que feia que a estones l’ambient fos una mica desplaent per a poder competir.

Malauradament en Ramón va ser el primer en caure de les eliminatòries a vuitens de final al perdre amb el que al final seria el medalla de plata; i en Fernando i la Miriam van quedar classificats per a quarts. En aquesta ronda, en Fernando va ser vençut també pel gran favorit el balear, Damian Juan, mentre la Miriam eliminava a la seva competidora, arribant a semifinals. En aquesta ronda va enfrontar-se a l’actual campiona d’Espanya en la modalitat de Sala, la canària Yanira Pérez, del Club Anagués i gran favorita per guanyar el campionat i que havia quedat 1a al classificatori. Va ser una semifinal molt igualada, on durant els tres primers sets van anar empatades, el quart va ser on la Miriam va prendre avantatge i finalment va guanyar per empat en el quart set, quedant classificada per a la lluita per l’Or.

Arribats a aquest punt, ja podíem estar molt satisfets per la gran actuació que van dur a terme els nostres companys, però encara quedava la final per a disputar. Cal afegir que les finals d’aquesta competició varen ser retransmeses per el canal de youtube de la RFETA i el canal Liga4Sports, fet que encara afegia més ulls i més nervis a les finals. Més avall us deixem el l’enllaç per a que el pugueu veure.

Als volts del migdia va arribar el moment de la final. Arribava el moment del màxim esforç i la Miriam, junt al seu tècnic des de que es va iniciar tot just fa un any i mig al tir amb arc, Jordi Falgueras, varen passar pel gran arc de rebuda a la final. La Miriam va quedar en millor posició en el classificatori que la seva contrincant  la gallega, Maika Fernández, del Club Boa Vila i va tenir la opció de decidir qui començaria la final, ella tiraria la fletxa que donaria començament  a la final a tir altern. Després de guanyar els dos primers sets, va arribar un tercer que deixava a la gallega amb opcions a remuntar (4-2), però la Miriam no va donar masses opcions a que es pogués produir una remuntada, era el gran dia de la Miriam, i amb un decidit tercer set es va fer amb la medalla d’Or.

El seu estil calmat, tranquil i decidit, la tècnica, que ha millorat amb l’ajuda i consells dels tècnics del nostre Club, de la que fa gran ús i que tants bons resultats li està portant va ser lloat per els companys i companyes del campionat i pels dos locutors de la retransmissió.

Cal dir que ens omple d’orgull i alegria la gran trajectòria d’aquesta esportista, que aquest any ha acaparat totes les medalles daurades de la modalitat d’Aire Lliure, fent el triplet de Lliga, Catalunya i Espanya, a part de tenir tots els records catalans i una bona part dels d’Espanya. La Miriam es un clar exemple de superació, de com amb treball i entrenament, es poden arribar a aconseguir grans fites.

El resultat final del campionat pel Club Arc Montjuïc ha estat ESPECTACULAR: Miriam Campiona d’Espanya, Fernando 8è i Ramón 9è. Es van cuidar tots els detalls per aconseguir la fita i també treballant des de tot el club: entrenaments, preparació específica, optimització del material (Marc) organització de l’expedició, i, durant el campionat, vigilant l’alimentació i rebent suport psicològic des de Barcelona (gràcies Roser i Tenti). En resum, un cúmul de petits detalls que porten a l’èxit.

Des del Club felicitem a aquests participants que han donat el bo i millor d’ells mateixos, i ens han portat uns grans resultats cap a casa. També a la reportera del club Carme Sarceda i al tècnic i cap de l’expedició, Jordi Falgueras. També felicitem a la Marta Gimeno, del Tir Arc Olesa , que va fer medalla de bronzo al mateix campionat en Arc Nu Femení, i va tornar les fletxes dels nostres arquers i arquera a Barcelona.

CONTINUEU TREBALLANT!! SOU IMPARABLES!

 

Reviu la final de Miriam (al minut 3:38:00)

https://youtu.be/LoU5b_ZZvC4

Campeonato de España Tradicional y Desnudo Aire Libre 2019 - 18-19/05/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

70è Campionat de Catalunya d'Aire Lliure (Arc Recorbat, Compost, Estàndard WA)

Diumenge 19 de maig ha tingut lloc el 70è Campionat de Catalunya d’ Aire Lliure i el 22è d’Arc Adaptat, organitzat pel CLUB DE Tir amb Arc Pardinyes.

Hem gaudit un bon dia i el camp està en bones condicions.

Hem comptat amb una bona participació, 115 arquers. El Montjuïc hi participa amb un total de 11 arquers, 3 politges i 8 recorbats.

El matí transcorre amb normalitat,  però un xic lent degut a recuperar forces fletxes.  El classificatori finalitza prop de les dues del migdia i es  procedeix a l’entrega de medalles de la lliga i del Campionat de Catalunya en les categories que no fan eliminatòries.

Al finalitzar el classificatori els resultats son els següents :

RSD        1a Magda Tajes 515 punts i Medalla d’ or

                2a Cristina Manzanera 486 punts i Medalla de plata

RJD        4a Ana Monzon 395 punts ( eliminatòries ½)

RAD       4a María Pérez 452 punts

RJH        1er Victor Delgado 549 punts  ( eliminatòries ½)

RCH       2on Blai Montero  558 punts  ( eliminatòries ¼)

                4t Pablo Zamora 524 punts ( eliminatòries ¼)

RBH       2n Pau Gimeno 622punts i Medalla de plata

CVH       2n Jose Manuel Muñoz 641 punts i Medalla de Plata

                5è Emilio Benito 631 punts

                7è Carles Martí 613 punts

En les categories on es celebren eliminatòries el resultat va ser el següent:

En la categoria de RJH en Victor Delgado tot i quedar primer en el classificatori finalitza en 4t posició al no poder realitzar les eliminatòries.

En CRH ha estat molt disputat i en Blai Montero obté la Medalla de bronze.

Tornem a casa amb 1 or, 3 plates i 1 bronze.

Marxem contents cansats i amb ganes d’afrontar la propera temporada de sala.

70è Campionat de Catalunya d'Aire Lliure (Arc Recorbat, Compost, Estàndard WA) – 19/05/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

La darrera lliga de Catalunya d’Aire Lliure 2019 ha tocat el seu final.

La darrera lliga d’aire lliure que va començar amb la 1a tirada realitzada el cap de setmana del 16-17 de Març i que es va fer al nostre Club, va acabar el passat cap de setmana del 27 de Maig a Constantí.

Han estat dos mesos d’entrenaments, il·lusions i feina per als i les esportistes del Club Arc Montjuïc.

Aquests esforços han tingut la seva recompensa amb els resultats obtinguts per aquests i aquestes atletes que lluny de defallir, s’han esforçat i donat el millor de tots ells i totes elles.

Com a tota competició només tres es van endur la medalla, però tots els i les atletes que han participat són guanyadors i guanyadores, doncs tot i que han competit contra altres atletes, s’han enfrontat a ells mateixos i elles mateixes, fletxa rere fletxa, i això sovint és el més difícil.

En total el i les atletes del Club Arc Montjuïc han obtingut un total de 16 medalles en les diferents categories i ha contat amb la participació de 17 arquers i arqueres més que han obtingut bones puntuacions sense poder quedar classificats.

El recompte de medalles han estat:

Or (1r/a Classificat/da)

 •  Recorbat Junior Home -> MERCADER PÉREZ, PABLO
 •  Recorbat Sènior Dona ->TAJES GARCÍA, MAGDALENA
 •  Recorbat Sènior Home -> PEÑA CERVELLÓ, ARNAU
 •  Instintiu Sènior Dona -> MONFORT FERNÁNDEZ, MIRIAM
 •  Instintiu Esquirol Dona -> BATALLA RAMÍREZ, GUIOMAR
 •  Instintiu Benjamí Dona-> ORTIGOSA GÁRATE, EDURNE
 •  Instintiu Benjamí Home -> ORDUÑA MONFORT, ROGER

Plata (2n/a Classificat/da)

 • Instintiu Veterà Home -> GARCÍA SERRANO, RAMÓN
 • Instintiu Esquirol Dona -> BATALLA RAMÍREZ, ANNIA
 • Compost  Veterà Home ->  MUÑOZ TREJO, JOSÉ MANUEL
 • Recorbat Sènior Dona -> MANZANERA ESTÉVEZ, CRISTINA
 • Recorbat Junior Home ->DELGADO LARA, VÍCTOR

Bronze (3r/a Classificat/da)

 • Recorbat Cadet Home -> ZAMORA GARCÍA, PABLO
 • Compost  Veterà Home  ->  MARTÍ ESTAPÈ, CARLES

Moltes felicitats a totes i tots pels resultats obtinguts. A seguir treballant i cercant nous reptes!!

3a Jornada Lliga Catalana Aire Lliure Diumenge Torn Matí) - 14/04/2019 - clubarcmontjuic - Flickr