Creus que una persona amb discapacitat visual pot fer tir amb arc?

Noé té una discapacitat visual des de petit amb una visió de només un 2%.

Noé, fa tot un mes, va començar el curs d’iniciació de tir amb arc al Club Arc Montjuïc.

El Club Arc Montjuic va adaptar-se a les necessitats d’en Noé. Per exemple, pintant les puntes de les fletxes de blanc per permetre un contrast idoni.

Noé va progressar cada setmana més que sobradament.

Noé va acabar el curs d’iniciació d’una manera brillant.

Noé s’ha fet soci del Club Arc Montjuïc i el 4 d’agost estrenava el seu arc a Montjuïc tirant fins a 30m.

Noé ja ha triat nom per la seva samarreta de competició: “Ratpenat”.

Benvingut al Club Noé!!

Noé - 04/08/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Per primer cop a la historia de l’Arc Instintiu es superen els 800 punts en un Round 900.

Míriam Monfort, del CLUB ARC MONTJUÏC, ha estat la primera persona en superar els mítics 800 punts en Arc Instintiu en un Round 900.

Després de 26 anys de Lliga Round 900 i 14 campionats de Catalunya, la Miriam ha superat els mítics 800 punts en Arc Instintiu a la darrera jornada de la XXVI Lliga Round 900 del Club Arc Montjuïc. Ella mateixa tenia el record sènior femení amb 765 punts (el masculí està en 775 punts).

El diumenge 29 de juliol romandrà en la memòria de tots i totes quan la Míriam va aconseguir la espectacular puntuació de 808 en competició. Amb l’estil del Club Arc Montjuïc, tramés pel seu tècnic, i amb la seva particular calma i fredor, la Míriam va deixar bocabadats a tots i totes els presents amb aquest nou èxit que s’afegeix als tres rècords de Catalunya d’Aire Lliure i als dos rècords d’Espanya que ella mateixa posseeix.

Sembla ahir quan tot just fa uns mesos, el novembre de 2017,  la Miriam va començar el seu curset d’iniciació al CLUB ARC MONTJUÏC. Per això som el club mes gran de l’estat espanyol!!

Enhorabona i endavant amb el teu progrés.

7è Round XXVI Lliga Round-900 Club Arc Montjuïc 2018 – 29/07/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Casal Estiu Club Arc Montjuïc

El passat 22 de Juliol els nois i noies del #casalestiu Club Arc Montjuïc van ser protagonistes del programa #Catakrac de @betevecat 

Us deixem el link al programa: https://beteve.cat/catakrac/catakrac-153/

A partir del minut 24:20 els podreu veure!

 

Casal d'Estiu 2018 - T-2 - 9 a 13/07/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Campionat d'Espanya Junior.

El cap de setmana del 21 de juliol es va portar a terme el Campionat d'Espanya Junior, Cadet i Menors de 14 anys a València. Concretament a la localitat d'Almussafes.

Com a representació del Club arc Montjuïc únicament vàrem tenir a Arnau Peña. Que va competir en categoria júnior. Després d'un round classificatori amb una mica de vent aconseguia remuntar des de la 14a posició a la 8a. Després, a la ronda eliminatòria, va vèncer a l'arquer del Club Arco Asirio de Huelva Álvaro Esteban 6-2. En la següent ronda després d'una eliminatòria molt ajustada el també arquer de Huelva Daniel Rivero es va fer amb l'enfrontament quedant 6-4. D'aquesta manera el nostre arquer va quedar en novena posició. Al TOP TEN d’Espanya.

Volem animar a l'Arnau a seguir entrenant i a portar el nostre Club amb orgull i èxits!

Campionat Espanya Junior - 20/07/2018

 

XI Tirada de la Por

El passat dia 14 de juliol vàrem poder gaudir de la celebració de la XI Tirada de la Por que va tenir lloc al Fossat del Castell de Montjuïc.

A partir de les 20h arquers i arqueres van començar a arribar per tal de tenir tot l’equipament preparat, que aquesta vegada a part dels sempre necessaris arc i fletxes, també venia acompanyat d'una disfressa terrorífica.

Aquesta tirada destaca en dos punts principals, el primer:  la peculiaritat de les hores, es comença amb les últimes llums del dia i s’acaba quan ja es negre nit, només comptant amb l’ajut, o impediment, segons es miri... de la potent il·luminació del castell. Les dianes també són diferents de les que estem habituats, en aquestes estan representats diferents éssers de la foscor. A l’inici encara es poden intuir, però segons es fa fosc, cada cop és més difícil poder veure les dianes i si la fletxa ha anat on pretenies. Tot i així els nostres arquers i arqueres no fallen! 

I en segon lloc el marcat caràcter familiar i festiu de la jornada, on les famílies poden tirar tots alhora i on fer punts no és l’objectiu final de la pràctica, sinó més aviat el passar una molt bona estona, de germanor i riures entre companys i companyes que gaudim de la mateixa passió.

En acabat vam aprofitar la bona temperatura per compartir un sopar junts sota els estels, conversant i compartint experiències fins que les llums del castell es van apagar. 

Fantasmes, bruixes, dimonis, vampirs i altres criatures de la nit convertits en arquers per una estona.

Una experiència única, distesa i terroríficament divertida!  Un moment refrescant enmig de les calors estivals i una estona on no fa por tenir por! 

XI Tirada de la Por - 14/07/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Una arquera i un arquer del Club Arc Montjuïc superen els 300 punts. Els 300 ja no son un mite!!

En tota competició sempre es busca obtenir els millors resultats possibles, premis, medalles, reconeixements…. I això ho aconseguim en la persecució d’obtenir la major de les puntuacions. En funció del tipus d’arc la puntuació inabastable, el mur a batre, aquella que es considera la fita a superar, és major o menor. 

Avui parlem de la modalitat d’arc instintiu i de les competicions oficials, on el mur es troba situat als 300 punts, una puntuació gens menyspreable.  En aquest cas no tenim en compte els entrenaments on les circumstàncies de menor pressió i/o més temps pot fer que es superi, en algunes ocasions.

En el nostre Club, tenim les dues primeres persones a Catalunya que han aconseguit arribar a aquesta puntuació mítica en una competició oficial, en Jordi Falgueras, amb 300 punts exactes, en la 5a i última jornada de la Lliga Catalana d’Aire Lliure (nou rècord de Catalunya), i la Miriam Monfort, amb 319 punts durant la 4a jornada de la mateixa lliga i que va suposar la marca d’un nou rècord d’Espanya, en aquesta disciplina i en la seva categoria, sènior femení.

La Miriam i en Jordi, així com els altres components de l’equip d’instintiu del Club Arc Montjuïc, tenen un estil propi en la seva pràctica de tir, un estil que dona resultats. Que bat rècords i supera fites. L’estil del CLUB ARC MONTJUÏC.

5è Round XXVI Lliga Round-900 Club Arc Montjuïc 2018 – 03/06/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

LA FAM NO FA VACANCES

Un any més el Club d’Arc Montjuïc ha col·laborat amb la campanya “La fam no fa vacances” del Banc d’aliments que s’ha dut a terme la setmana del 2 al 6 de juliol.

Gràcies a la participació de molts dels nostres socis i sòcies hem pogut fer una bona contribució que ja ha estat lliurada a la entitat organitzadora de la campanya, sumant-nos, així, als esforços per millorar les condicions d’aquells que no estan passant per una bona situació.

Des del Club Arc Montjuïc volem agrair un cop més la vostra col·laboració i participació en la recollida d’aliments. Sense vosaltres no hagués estat possible.

Gràcies. Orgull de Club Arc Montjuïc.

La Fam No Fa Vacances – 05/07/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Miriam Monfort. L’arquera del Club Arc Montjuïc de qui totes les Xarxes en parlen.

Aconseguir batre  rècords catalans i estatals, no és una fita massa comú, i encara menys quan no es porta ni un any practicant el tir amb arc, recordem que han estat un rècord de Lliga Round 900, tres rècords de Catalunya (18m, 30m i total) i dos d’Espanya (18m i total) de la categoria Arc Instintiu Sènior Femení d’Aire Lliure, i és per això que aquests fets han cridat l’atenció d’alguns dels mitjans del nostre entorn.

La Miriam Monfort Fernández ha estat entrevistada per la ràdio al programa Districte Esportiu de la emissora Sants 3 Ràdio  en les últimes setmanes, i ha protagonitzat dos reportatges, un per part de l’Institut Barcelona Esports (BCN Esports) i l’últim que s’ha emès a la cadena de televisió betevé dintre de les notícies relacionades amb l’Esport a btv esports . I com a colofó ha estat declarada la millor esportista 2018 a la XV Festa de l’Esport.

Les xarxes s'han fet ressò d’un fet tant important com inusual, sobretot  donat el poc temps que fa que la Miriam ha descobert i practica el Tir amb Arc. Des de aquí agrair la oportunitat que aquests mitjans ens han donat a través d’aquests reportatges, fent una mica més visible aquest nostre esport.

I no només es la Míriam, el Club Arc Montjuïc, dins la seva preocupació en donar suport i promoure l’esport femení, per exemple, ofereix el màxim suport a tot l’equip d’Instintiu Femení, mirant de que puguin conciliar la vida familiar amb l’entrenament. El resultat ha estat un absolut domini a la lliga Catalana d’Aire Lliure. L’Alba, Anna, Carolina, Lola, Marta i la Míriam han creat un equip compacte i ben avingut que ha gaudit tant a Montjuïc entrenant com a tots els desplaçaments que s’han portat a terme.

Si no heu pogut veure les entrevistes i voleu conèixer a la Miriam, que és per ella l’esport en general i el tir amb arc en particular, us deixem els links més avall per a que les pugueu gaudir.

http://beteve.cat/com-batre-dos-records-despanya-de-tir-amb-arc-en-nomes-vuit-mesos/

https://twitter.com/D3Esportiu/status/996633750212677632?s=19

http://ajuntament.barcelona.cat/esports/ca/noticia/barcelona-ciutat-desportistes-12-mzriam-monfort

69è Campionat de Catalunya d'Aire Lliure Arc Tradicional i Nu – 17/06/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Campanya “LA FAM NO FA VACANCES” - 2018.

“LA FAM NO FA VACANCES”  és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària durant l’estiu. La campanya es duu a terme coordinada pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

El Club Arc Montjuïc, conjuntament amb el Parc de Montjuïc, s’acull un any més a la campanya fent una recollida d’aliments.

Dies i horaris de recollida:

DISSABTE 23, de 12 a 19h.

DIUMENGE 24, de 11 a 13h.

DIMARTS 26, de 17 a 21h.

DIJOUS 28, de 9 a 11h.

DIJOUS 28, de 17 a 21h.

DISSABTE 30, de 9 a 17h.

DIUMENGE 1, de 8 a 13h. (durant el Round).

DILLUNS 2, de 11 a 13h.

Lloc: Camp Municipal de Tir amb Arc del Castell de Montjuïc

Aliments adients: Es molt fàcil, simplement quelcom com: arròs, pasta, llegums secs, oli, llet i conserves. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.

Qui rebrà els aliments? Tot el que es reculli es destinarà directament a entitats benèfiques properes que pertanyin a la xarxa d’entitats dels Bancs dels Aliments.

Gràcies per la vostra segura col·laboració.

6è Round XXVI Lliga Round-900 Club Arc Montjuïc 2018 – 01/07/2018

 

69è Campionat de Catalunya d’Arc Tradicional i Nu.

El passat diumenge 17 de juny va tenir lloc el 69è Campionat de Catalunya d’Arc Tradicional i Nu a Sant Andreu de la Barca.

En una jornada emocionant i sota un sol de justícia, els arquers i arqueres del Club Arc Montjuïc, ho van donar tot per aconseguir emportar-se una bona collita de medalles, 4 en total, dos ors i dues plates. La medalla d’Or de la categoria Longbow Sènior Masculí la va obtenir Santi Gil, després de lluitar-la fins a l’últim punt, on va vèncer a un dels que partia com a favorit.

En Jordi Falgueras es va fer amb la plata de la categoria Instintiu Veterà Masculí, en un duel molt ajustat a la final, punt a punt, amb el favorit que finalment es va fer amb l’or. I ens manquen l’or i la plata en la categoria Instintiu Sènior Dona, on després de quatre sets, on la diferència màxima anava d’un únic punt i on algun d’aquests va estar més que apretat, la Miriam Monfort finalment va aconseguir l’or essent la plata per a Carol Ortoll.

També van participar en Instintiu en aquest campionat la Lola Horna i en Ramon García, que van lluitar pel bronze de les seves respectives categories, després d’una molt bona competició, i la Marta López, que no va poder entrar a les semifinals.

L’únic representant en arc Nu, l’Antonio González, va acabar en una meritòria sisena posició.

Fer esment que, tot i que el matí es va llevar mitjanament fresc, a mida que les hores passaven la calor es va fer notar i molt, però lluny de donar signes de fatiga, tots i totes van aplicar-se al màxim per no perdonar ni un sol punt.

Amb aquest Campionat de Catalunya acaba la temporada d’Aire Lliure per als arcs més tradicionals amb uns grans resultats per al nostre Club i on les nostres arqueres i arquers han demostrat amb escreix la bona salut d’aquesta disciplina!

Felicitats a tots per la feina ben feta. I enhorabona als campions i campiones!!

Endavant amb les fletxes, i continueu com fins ara!!!

69è Campionat de Catalunya d'Aire Lliure Arc Tradicional i Nu – 17/06/2018 - clubarcmontjuic - Flickr