Campionat d'Espanya Junior.

El cap de setmana del 21 de juliol es va portar a terme el Campionat d'Espanya Junior, Cadet i Menors de 14 anys a València. Concretament a la localitat d'Almussafes.

Com a representació del Club arc Montjuïc únicament vàrem tenir a Arnau Peña. Que va competir en categoria júnior. Després d'un round classificatori amb una mica de vent aconseguia remuntar des de la 14a posició a la 8a. Després, a la ronda eliminatòria, va vèncer a l'arquer del Club Arco Asirio de Huelva Álvaro Esteban 6-2. En la següent ronda després d'una eliminatòria molt ajustada el també arquer de Huelva Daniel Rivero es va fer amb l'enfrontament quedant 6-4. D'aquesta manera el nostre arquer va quedar en novena posició. Al TOP TEN d’Espanya.

Volem animar a l'Arnau a seguir entrenant i a portar el nostre Club amb orgull i èxits!

Campionat Espanya Junior - 20/07/2018

 

XI Tirada de la Por

El passat dia 14 de juliol vàrem poder gaudir de la celebració de la XI Tirada de la Por que va tenir lloc al Fossat del Castell de Montjuïc.

A partir de les 20h arquers i arqueres van començar a arribar per tal de tenir tot l’equipament preparat, que aquesta vegada a part dels sempre necessaris arc i fletxes, també venia acompanyat d'una disfressa terrorífica.

Aquesta tirada destaca en dos punts principals, el primer:  la peculiaritat de les hores, es comença amb les últimes llums del dia i s’acaba quan ja es negre nit, només comptant amb l’ajut, o impediment, segons es miri... de la potent il·luminació del castell. Les dianes també són diferents de les que estem habituats, en aquestes estan representats diferents éssers de la foscor. A l’inici encara es poden intuir, però segons es fa fosc, cada cop és més difícil poder veure les dianes i si la fletxa ha anat on pretenies. Tot i així els nostres arquers i arqueres no fallen! 

I en segon lloc el marcat caràcter familiar i festiu de la jornada, on les famílies poden tirar tots alhora i on fer punts no és l’objectiu final de la pràctica, sinó més aviat el passar una molt bona estona, de germanor i riures entre companys i companyes que gaudim de la mateixa passió.

En acabat vam aprofitar la bona temperatura per compartir un sopar junts sota els estels, conversant i compartint experiències fins que les llums del castell es van apagar. 

Fantasmes, bruixes, dimonis, vampirs i altres criatures de la nit convertits en arquers per una estona.

Una experiència única, distesa i terroríficament divertida!  Un moment refrescant enmig de les calors estivals i una estona on no fa por tenir por! 

XI Tirada de la Por - 14/07/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Una arquera i un arquer del Club Arc Montjuïc superen els 300 punts. Els 300 ja no son un mite!!

En tota competició sempre es busca obtenir els millors resultats possibles, premis, medalles, reconeixements…. I això ho aconseguim en la persecució d’obtenir la major de les puntuacions. En funció del tipus d’arc la puntuació inabastable, el mur a batre, aquella que es considera la fita a superar, és major o menor. 

Avui parlem de la modalitat d’arc instintiu i de les competicions oficials, on el mur es troba situat als 300 punts, una puntuació gens menyspreable.  En aquest cas no tenim en compte els entrenaments on les circumstàncies de menor pressió i/o més temps pot fer que es superi, en algunes ocasions.

En el nostre Club, tenim les dues primeres persones a Catalunya que han aconseguit arribar a aquesta puntuació mítica en una competició oficial, en Jordi Falgueras, amb 300 punts exactes, en la 5a i última jornada de la Lliga Catalana d’Aire Lliure (nou rècord de Catalunya), i la Miriam Monfort, amb 319 punts durant la 4a jornada de la mateixa lliga i que va suposar la marca d’un nou rècord d’Espanya, en aquesta disciplina i en la seva categoria, sènior femení.

La Miriam i en Jordi, així com els altres components de l’equip d’instintiu del Club Arc Montjuïc, tenen un estil propi en la seva pràctica de tir, un estil que dona resultats. Que bat rècords i supera fites. L’estil del CLUB ARC MONTJUÏC.

5è Round XXVI Lliga Round-900 Club Arc Montjuïc 2018 – 03/06/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

LA FAM NO FA VACANCES

Un any més el Club d’Arc Montjuïc ha col·laborat amb la campanya “La fam no fa vacances” del Banc d’aliments que s’ha dut a terme la setmana del 2 al 6 de juliol.

Gràcies a la participació de molts dels nostres socis i sòcies hem pogut fer una bona contribució que ja ha estat lliurada a la entitat organitzadora de la campanya, sumant-nos, així, als esforços per millorar les condicions d’aquells que no estan passant per una bona situació.

Des del Club Arc Montjuïc volem agrair un cop més la vostra col·laboració i participació en la recollida d’aliments. Sense vosaltres no hagués estat possible.

Gràcies. Orgull de Club Arc Montjuïc.

La Fam No Fa Vacances – 05/07/2018 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Miriam Monfort. L’arquera del Club Arc Montjuïc de qui totes les Xarxes en parlen.

Aconseguir batre  rècords catalans i estatals, no és una fita massa comú, i encara menys quan no es porta ni un any practicant el tir amb arc, recordem que han estat un rècord de Lliga Round 900, tres rècords de Catalunya (18m, 30m i total) i dos d’Espanya (18m i total) de la categoria Arc Instintiu Sènior Femení d’Aire Lliure, i és per això que aquests fets han cridat l’atenció d’alguns dels mitjans del nostre entorn.

La Miriam Monfort Fernández ha estat entrevistada per la ràdio al programa Districte Esportiu de la emissora Sants 3 Ràdio  en les últimes setmanes, i ha protagonitzat dos reportatges, un per part de l’Institut Barcelona Esports (BCN Esports) i l’últim que s’ha emès a la cadena de televisió betevé dintre de les notícies relacionades amb l’Esport a btv esports . I com a colofó ha estat declarada la millor esportista 2018 a la XV Festa de l’Esport.

Les xarxes s'han fet ressò d’un fet tant important com inusual, sobretot  donat el poc temps que fa que la Miriam ha descobert i practica el Tir amb Arc. Des de aquí agrair la oportunitat que aquests mitjans ens han donat a través d’aquests reportatges, fent una mica més visible aquest nostre esport.

I no només es la Míriam, el Club Arc Montjuïc, dins la seva preocupació en donar suport i promoure l’esport femení, per exemple, ofereix el màxim suport a tot l’equip d’Instintiu Femení, mirant de que puguin conciliar la vida familiar amb l’entrenament. El resultat ha estat un absolut domini a la lliga Catalana d’Aire Lliure. L’Alba, Anna, Carolina, Lola, Marta i la Míriam han creat un equip compacte i ben avingut que ha gaudit tant a Montjuïc entrenant com a tots els desplaçaments que s’han portat a terme.

Si no heu pogut veure les entrevistes i voleu conèixer a la Miriam, que és per ella l’esport en general i el tir amb arc en particular, us deixem els links més avall per a que les pugueu gaudir.

http://beteve.cat/com-batre-dos-records-despanya-de-tir-amb-arc-en-nomes-vuit-mesos/

https://twitter.com/D3Esportiu/status/996633750212677632?s=19

http://ajuntament.barcelona.cat/esports/ca/noticia/barcelona-ciutat-desportistes-12-mzriam-monfort

69è Campionat de Catalunya d'Aire Lliure Arc Tradicional i Nu – 17/06/2018 - clubarcmontjuic - Flickr