2a Jornada de Lliga Catalana d’Aire Lliure.

L’últim cap de setmana de març va acollir la segona jornada de la Lliga d’Aire Lliure al camp del club d’Arquers de Cerdanyola del Vallès.

La tarda de dissabte va ser el torn de les modalitats d’Arc Instintiu, Longbow i Nu. Uns cinquanta arquers i arqueres es varen trobar per dur a terme la competició en el que va esdevenir una assolellada tarda de temperatura refrescant i lleugerament ventosa. El club Arc Montjuïc va comptar amb la participació de les categories Esquirol, Benjamí i Sènior en Arc Instintiu, i Sènior en Arc Nu. L’orientació del camp va fer que el sol fos una constant de l’esdeveniment que donava a la cara als participants. Destaquem la nostra arquera sènior d’arc Instintiu, Miriam Monfort, que hores d’ara porta la millor puntuació a la seva distancia, de 28 participants, inclosos TOTS els homes.

El diumenge al matí, on el fred es va deixar notar, va ser el torn de les divisions d’Arc Compost i Recorbat, en quasi totes les seves categories. I on també va estar representat el nostre club amb una vintena de participants.

A Pardinyes, a l’altre línia de tir, vàrem comptar com a representant en Ramón Garcia.

Cal destacar que en aquesta Lliga Catalana d’Aire Lliure ha augmentat la participació de les categories corresponents als més petits i petites del club. Si sempre és un repte presentar-se a competicions, per tot el que comporten (esperes, temperatures no sempre ideals, cansament) aquest planter que creix al Club demostra que malgrat la seva curta edat, són uns grans atletes!

Una segona jornada amb bons resultats, i que ens parlen de la bona salut del Tir amb Arc, dintre i fora del Club Arc Montjuïc.

Orgullosos de tots i totes vosaltres!

Endavant i grocs!

2a Jornada Lliga Catalana Aire Lliure - 30 i 31/03/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Barcelona Archery Days

Barcelona Archery Days, del 31 de maig fins al 7 de juny. 

L'esdeveniment consta d'una competició i d'una setmana de pràctiques, tens tota la informació d'horaris i activitats a la pàgina web.

Premis en metàl·lic, equiparat a les competicions de màxim nivell que es disputen arreu del món.

http://www.barcelonaarcherydays.com

Barcelona Archery Days - clubarcmontjuic - Flickr

 

Gran inici de Lliga Catalana d'Aire Lliure al Club Arc Montjuïc.

El cap de setmana 16 i 17 de març, el Club Arc Montjuïc va acollir la primera de les quatre tirades de les quals consta aquesta lliga que tot just arrenca.

Durant la tarda del dia 15, es va començar a preparar tot el que calia perquè els més de 130 arquers i arqueres que anirien competint durant tot el cap de setmana ho trobessin tot llest i gaudissin encara més de la primera de les tirades.

Els voluntaris i voluntàries del Club, van treballar preparant les dianes, els carrils, els fulls de puntuació, carregant cronòmetres, muntant carpes... entre moltes altres petites feines que sovint no es veuen, però que són tan necessàries per a la correcta evolució de la competició.

La competició es va dividir en tres torns, per tal de donar una correcta cabuda a tothom.

El matí de dissabte, es va presentar amb un sol radiant i amb temperatures molt agradables per al mes de març, va ser el torn dels arquers i arqueres de les modalitats d'arc Instintiu, Longbow i Nu. La tarda va ser el torn dels arquers i arqueres més joves, amb una elevada participació dels nens i nenes del Club Arc Montjuïc i de l'Escola del Club, 19, representant un 40% del total dels menors participants. L'Escola ha esdevingut pedrera de les futures promeses del tir amb arc, i podem estar orgullosos de la qualitat humana d'aquests nens i nenes, nois i noies que s'impliquen i donen el millor d'ells i elles en cada competició.

El vent va ser co-protagonista de la tirada de dissabte tarda, però més encara de la de diumenge al matí, torn dels arcs Compostos i Recorbats. A l'inici de la competició el vent fred, va dificultar només una mica les tirades, però un augment de la velocitat i el canvi de direcció d'aquest va fer que els resultats de la segona part de la competició no fossin els esperats.

Tot i algunes de les dificultats esmentades, no podem obviar els bons resultats que es van obtenir durant aquests dos dies, es van batre 10 rècords de Catalunya, a més de l'elevada participació dels arquers i arqueres del CAM, representant més d'un terç de la participació total dels dos dies.

Vàrem comptar amb l'assistència de l'equip de BTV esports durant la jornada de dissabte al matí, que varen fer un reportatge. A continuació us deixem l'enllaç:

https://beteve.cat/esports/tir-amb-arc-montjuic-2019/amp/

Va ser un cap de setmana intens, tant des del punt de vista de la pràctica esportiva com des del punt de vista organitzatiu.

Gràcies a la gran tasca realitzada per al grup de voluntaris i voluntàries que van vetllar que cada dia i cada detall estigués cuidat, des del bon estat del material necessari, l'avituallament d'aigües i croissants per als i les atletes, a l'acompanyament dels més petits en les puntuacions, els companys de protecció civil que van vetllar per la seguretat en tot moment, com la presència dels jutges experimentats de la RFETA i el desplegament informàtic, a càrrec del nostre equip de tècnics, mitjançant les tauletes per anotar les puntuacions, es va poder donar una millor cobertura d'informació, mantenint l'actualització constant a la web de Ianseo de les puntuacions en directe així com el seguiment in situ de les classificacions mitjançant les pantalles col·locades a tal efecte; vàrem gaudir d'una òptima i exemplar organització.

Després d’aquests 35 anys d’història del Club Arc Montjuïc seguim treballant, recolzant-nos en el passat, però sempre mirant cap al futur.

Podem estar orgullosos dels resultats i de la feina ben feta, en tots els sentits.

Moltes gràcies a totes i tots!

 

Us deixem diversos enllaços:

Classificacions

https://www.ianseo.net/TourData/2019/5259/IC.php

Àlbum de fotos

https://www.flickr.com/photos/clubarcmontjuic/albums/72157706021052161

https://www.flickr.com/photos/clubarcmontjuic/albums/72157706021456191

https://www.flickr.com/photos/clubarcmontjuic/albums/72157707410616995

1a Jornada Lliga Catalana Aire Lliure (Diumenge) - 17/03/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

FELIÇ ANIVERSARI, CLUB ARC MONTJUÏC!!

El 19 de març de 1984, va néixer un projecte. Un projecte basat en la pràctica del tir amb arc, un projecte il·lusionador creat a partir de la necessitat de poder desenvolupar la passió per el tir amb arc. Fa 35 anys va néixer a Club Arc Montjuïc.

Durant aquests ja 35 anys el tir amb arc  ha conegut diferents nivells de salut, moment més durs, més baixos i moments brillants. En tots aquests anys s’ha treballat constant i fermament per tal d’aconseguir una major projecció del nostre esport, en la estructuració d’una escola que generi bons arquers i arqueres i millors persones, en la millora dels materials i millorant el funcionament en general per tal de que la pràctica del Tir amb Arc sigui encara millor i més satisfactòria per als nostres socis i sòcies i per a tots els practicants del tir amb arc que venen a les nostres instal·lacions.

Estem orgullosos de la feina feta fins ara, i seguirem treballant per tal de millorar encara més i créixer com a Club i celebrar molts més anys al vostre costat. Sense tots i totes vosaltres no seríem on som.

Per molts anys més!

35è Aniversari - 19/03/2019 - clubarcmontjuic - Flickr

 

Gran 52è Campionat de Catalunya de Sala per als arquers i arqueres del Club Arc Montjuïc.

Èxit total del Club Arc Montjuïc: 3 ors, 3 plates, 2 bronzes. 1 Medalla UFEC a millor puntuació absoluta. 2 rècords de Catalunya. 2 rècords d’Espanya.

El diumenge dia 27 de gener de 2019, el Pavelló Municipal de Torrefarrera va acollir el 52è Campionat de Catalunya de Sala.

Les condicions lumíniques de la competició en sala (Indoor), així com les condicions ambientals, són molt diferents de les condicions que es donen a l'aire lliure, fet que pot modificar en certs aspectes la percepció que poden tenir els arquers i arqueres de cara a enfocar-se en la diana. Així doncs mentre en aire lliure la llum es natural i varia en funció de les hores, a sala, la il·luminació és més estable, ja que hi ha focus directament encarats a la diana i pot modificar la percepció de la distancia on es troba aquesta. El fet de ser un recinte tancat també pot afectar a nivell de la concentració necessària per poder tirar, ja que els sons es veuen amplificats, i no sempre s'obté l'ambient més idoni per concentrar-se

Durant el MATÍ, participaven els arcs de les modalitats, Instintiu, Longbow, Estàndard i Nu.

En la modalitat d’Instintiu van participar, Ramón García (IVH), Fernando Aixa (ISH) i Miriam Monfort (ISD).

En Fernando i la Miriam s'estrenaven en aquest tipus de torneig, no havent tirat mai, aquesta última, en recintes tancats, ni tants sols entrenant.

Després d'un campionat força regular i consistent en Ramón va quedar 2n classificat de la seva categoria.

En Fernando, va quedar 3r classificat durant el torneig, però després d'unes ajustades semifinals, malauradament, va quedar fora del podi de la seva categoria

La Miriam, va quedar 1a classificada durant el torneig amb un total de 280 punts, el que va suposar batre els rècords de puntuació total i parcial de Catalunya i d'Espanya en sala. Durant unes semifinals, en les que els nervis li van jugar més d'una mala passada, va aconseguir mantenir la 1a posició proclamant-se Campiona de Catalunya.

La puntuació aconseguida, a més, li va valdre la Medalla de la UFEC a la puntuació absoluta de la seva divisió d'arc, sent la millor puntuació de les 19 persones inscrites en Instintiu, inclosos els homes.

A  la TARDA va tenir lloc la competició de les divisions corresponents a arc recorbat i compost en les categories novell, júnior, sènior i veterà.

Vàrem comptar amb la presencia de 12 arquers i arqueres del club, ja que Guillem Barceló no va poder assistir, distribuïts en les següents categories: RSH 4 arquers, RSD 3 arqueres, RJH 1arquer, RJD 1 arquera, CVH 1 arquer i Novell 2 arquers.

La competició es va celebrar sense incidents remarcables a excepció del sol que ens entrava de front i no es veien les dianes. Per aquest motiu es va endarrerir la competició, allargant les tandes d’escalfament per esmenar l’incident. Només es van celebrar eliminatòries en les categories RSH i CSH, en la resta no es comptava amb el mínim de 8 participants.

En categoria novells, agrair sempre l’esforç d’aquests arquers per encarar el repte de la competició. En aquesta ocasió a Roman Bassols (9è) i a Josep Miquel Martín (11è).

Pel que fa als júniors en Victor Delgado (“el petitò”) ens va obsequiar amb una medalla de plata molt treballada, juntament amb el seu entrenador en Marc Soler.

En RJD l’Anna Monzón va obtenir la 5a posició.

En la categoria RSD comptàvem amb 3 arqueres, aconseguint dos medalles. Magda Tajes, nova arquera del club, va aconseguir la medalla d’or, Cristina Manzanera va guanyar el bronze i Alba Arrieta la 6a posició.

En RSH van competir 4 arquers i en semifinals teníem 3 arquers del club. En semifinals es van enfrontar Arnau Peña amb Lee Woolcock (7-1) i Rafael Azuaga amb Roberto Gómez. En el 3r i 4t es van enfrontar en  Lee i en Roberto  amb un resultat de 7 a 1 a favor de Lee Woolcock, aconseguint el bronze. En la final es van enfrontar Arnau Peña i Rafael Azuaga amb un resultat de 7 a 1 a favor del nostre arquer i aconseguint un altre or.

Per finalitzar en CVH en Jose Manuel Muñoz va guanyar la medalla de plata.

Agrair a tots el arquers que van participar per la bona voluntat i la paciència, ja que la competició va finalitzar a quarts de deu del vespre. Desprès es va procedir a l’entrega de medalles de la Lliga i posteriorment es va fer entrega de les del Campionat de Catalunya, finalitzant a les 22h del vespre el campionat.

Estem molt orgullosos de la feina feta per tots els nostres arquers i totes les nostres arqueres en totes les seves categories i divisions. Cal dir de la bona feina feta per tots ells i totes elles, dels esforços i il·lusions que hi dediquen i encara que no en tots els casos, aquest esforç s'acabi traduint en podis, des del Club Arc Montjuïc volem animar-los a tots ells i totes elles a seguir treballant tant i tant bé com fins ara per tal de primer de tot seguir gaudint del nostre esport i en segon lloc, si es pot, seguir recollint èxits com fins ara. I volem engrescar als arquers i arqueres a competir, som un gran club i hem de ser encara mes grans comptant amb tothom, amb el casi mig miler de persones associades.

Enhorabona a tots i totes!

52è Campionat de Catalunya de Sala - 27/01/2019 - clubarcmontjuic - Flickr