CURSOS

Curset adults

Preu del Curs

Curset d'iniciació per adults
180
 • 5 Classes amb tècnic titulat oficial R.O.P.E.
 • 5 nivells diferents
 • Tot el material durant el curs
 • Assegurança mèdica d'accident i de responsabilitat civil
 • Impostos
 • Estalvi de l'abonament de la matricula en el moment d'alta com a soci del Club.
2024

Curset d'iniciació per adults i joves majors 17 anys

Aquesta modalitat s’adreça a persones majors de 17 anys, sense cap limitació respecte de l’edat màxima del cursetista. És important, això sí, que la persona que vol fer el curset no pateixi cap tipus de lesió greu que pugui impedir la practica de l’esport.

Per iniciar-se en aquest esport no és necessari tenir una gran forma física. El tècnic us lliurarà el material adient a la vostra constitució i força, i posteriorment, amb la pràctica continuada adquiriràs un millor to muscular, i veureu com augmenta la vostra habilitat amb l’arc i també el vostre equilibri.

Informació del curs

El curs consta de 5 sessions de 2 hores de durada, en total 10 hores . És important tenir en compte que no es poden acumular sessions en un mateix dia, per tant el cursetista realitzarà 5 dies de classe que són els que corresponen a aquestes 5 sessions.

Un cop finalitzat el curset, i acreditats els coneixements bàsics per a la pràctica d'aquest esport, rebràs un diploma.

El curset està impartit per tècnics associats al Club, titulats per la Reial Federació Espanyola de Tir amb Arc, per la Federació Catalana de Tir amb Arc i/o el Consell Català de l'Esport - Escola Catalana de l'Esport.

Per practicar el tir amb arc és molt important disposar una bona base inicial, amb independència de la modalitat que després pugui escollir el cursetista. Es per això que l’ensenyament del Club ARC MONTJUÏC no es centra en una única tècnica sinó que l’aprenentatge inclou les tres modalitats de tir:

 • Tècnica APATXE combinada amb String Walking: és la manera més senzilla de tirar amb l'arc. Aquesta tècnica s'aplica a la modalitat d'arc NU.
 • Tècniques pels arcs històrics, el LONGBOW i l'INSTINTIU TRADICIONAL RECORBAT, amb els dos ancoratges MEDITERRANI i AMERICÀ, combinant amb Gap Shooting i/o Instintiu pur (l'arc, la fletxa i tú).
 • Tècnica OLÍMPICA que, com el seu nom indica, és la que utilitzen els arquers a les Olimpíades, fent servir el visor.

D'aquesta manera ens assegurem que, un cop finalitzat el curset, es pugui escollir amb una certa facilitat la tècnica de tir i l'arc amb el que es continuarà practicant aquest esport.

Lloc i horaris de les classes

Les classes es realitzaran en alguna de les Instalacions que el club disposa.

L'horari s'organitza conjuntament amb el tècnic.

Si estàs interessat en fer el curset, és molt senzill. Només has d'emplenar el formulari de preinscripció que trobaràs en aquesta mateixa pàgina i indicar els dies i les hores en què pots realitzar el curs. Hauràs de tenir en compte que:

 1. els cursos que es fan dissabte són els que habitualment tenen llista d'espera, per tant, a més disponibilitat horària, més ràpid podràs començar el curset.
 2. per fer el curset a l'aire lliure és necessari disposar de llum natural, per tant les hores disponibles per fer cursos a la tardor hivern es redueixen molt. Recorda que entre els mesos de Novembre a Febrer, a partir de les 17h de la tarda ja no és possible fer cap classe.

Assegurances incloses

L'import del curset inclou els següents conceptes:

 • Assegurança mèdica d'accident i de responsabilitat civil: requisit obligatori que imposa la Llei de l'Esport de la Generalitat de Catalunya.
 • Tot el material necessari per fer el curset: arc, fletxes, dactilera, protector de pit… personalitzat en funció de l'alçada del cursetista i de si és dretà o esquerrà.

CALENDARI

Propers events